Rețete

Mousse rapid de ciocolată cu afine și mentă - Bianca Jitaru

Ingrediente:

-lichidul de la o conservă de năut ( aquafaba )

-40g zahar

-esență de rom

-250g MascarponeChoco

 

Pregătire:

  1. Într-un bol încăpător adăugăm aquafaba, zahărul și esența de rom.
  2. Cu ajutorul unui mixer, mixăm bine până când compoziția își mărește volumul și obținem o spumă albă .
  3. Amestecăm puțin cu o lingură mascarponele după care îl adugăm peste spumă. Cu mixerul, amestecăm până omogenizam.
  4. Turnăm mousse-ul în pahare și-l lăsăm la rece pentru 1h

 

Vezi video aici.

Mousse de ciocolată cu friscă și vișine - Greta @demancare

Mousse de ciocolată

 Ingrediente:

-1 cutie Mascarpone Choco Delaco

-200ml frișcă lichidă (ținută la frigider minim 12 ore)

-2 linguri de zahăr alb

-extra: frișcă și fructe proaspete pentru decor.

 

Pregătire

 Într-un bol larg mixați frișca și zahărul până obțineți o consistență fermă; Într-un al doilea bol amestecați crema de mascarpone până când capătă o consistență cremoasă. Incorporați frișca în amestec cu mișcări lente, până când obtineți un mousse omogen și aerat. Așezați în boluri sau pahare cu picior. Decorați cu frișcă și fructe proaspete. Lăsați la frigider minim 2 ore înainte de a servi.

 

Vezi video aici.